Republika Srpska

Неуспјешна приватизација добојског "Модекса"

ДОБОЈ - Основни суд у Добоју отворио је стечајни поступка у добојском предузећу текстилне конфекције "Модекс" и за стечајног управника одредио Лазу Ђурђевића из Шамца, објављено је у Службеном гласнику Републике Српске.


Суд је путем огласа позвао "Модексове" повјериоце да доставе своја потраживања Стечајном суду и дужнике да изврше своје обавезе према овом предузећу.

Скупштина повјерилаца биће одржана 1. октобра у 8.00 часова у згради Основног суда у Добоју.

Предузеће "Модекс" је на лицитацији, прије пет година, купио власник фирме "Интер" Шемсо Ахмић из општине Добој Југ у Федерацији БиХ, за 515.000 марака да би убрзо након продаје Окружно тужилаштво у Добоју почело истрагу о продаји, које, према процјени, вриједи више од 900.000 марака.

Послодавац "Модекса" за плате 90 радника, које су износиле од 180 до 220 марака, дугује око 400.000 марака, а за доприносе пензионом фонду РС, који нису уплаћивани предходних осам година, око 800.000 марака.

Предузеће "Модекс", као и Фабрика намјештаја "Ентеријер" и предузеће за прераду воћа и поврћа "Босанка", за сада су три добојске фирме у којима није успјела приватизација.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog