Republika Srpska

Сијеци капитал, крпи губитак

БАЊА ЛУКА- Све је већи број фирми у БиХ које смањују свој капитал ради покрића губитка због утицаја глобалне економске кризе.


Економски аналитичар из Спољнотрговинске коморе БиХ Дуљко Хасић истакао је да је у БиХ криза од средине прошле године узела маха и да се због лоше пословне активности повећава број фирми које смањују капитал ради покрића губитка.

Према његовим ријечима, највише су погођена мала и средња предузећа, док велика још имају простора и потенцијала да се изборе.

Потпредсједник Удружења послодаваца ФБиХ Предраг Човић означио је свјетску кризу као "главног кривца" за смањење капитала у предузећима, додајући да је ситуација таква да производне фирме раде са 30 до 40 одсто више капацитета и имају 30 до 40 одсто мање прихода него раније.

Према његовим рјечима, многе фирме немају капитал и могућност пласмана робе, а држава није учинила ништа да им олакша пословање.

Директор Сарајевске берзе Златан Дедић наводи да је запазио тренд покрића губитка на терет капитала и сматра да неке компаније вријеме кризе сматрају најлакшим периодом да се на такав начин ријеше дуга.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog