Republika Srpska

Грчки амбасадор у Дубици представио пројекат развоја

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Амбасадор Грчке у БиХ Прокопијус Манзуранис представио је у Козарској Дубици пројекте грчког програма за економску реконструкцију и развој Балкана (ХИПЕРБ) и са начелником дубичке општине Нином Јаузом разговарао о могућностима реализације пројеката у области инфраструктуре и привреде, чија је укупна вриједност већа од 3,5 милиона евра.


Програм обухвата 20 одсто неповратних средстава, односно донација за развој економског сектора држава у окружењу.

"Циљ посјете Козарској Дубици је да се упознамо са пројектима који би се могли примијенити у тој општини, а једна од тих идеја је реконструкција и обнова зграде општине Козарска Дубица", изјавио је Манзуранис након састанка са руководством дубичке општине.

Он је додао да је у Козарску Дубицу дошао да разговара и о братским односима између грчке општине Мелисија и Козарске Дубице, као и о будућности односа ова два братимљена града.

Јауз је потврдио да је са грчким амбасадором разговарао о могућностима реализације пројеката који би дали подршку општинској привреди, као и о могућностима обнове старих зграда које имају значајну културно-историјску вриједност.

Таква је и зграда општине Козарска Дубица која је изграђена 1912. године у доба владавине Аустроугарске монархије, а за чију санацију Грчка има предвиђена средства.

"Циљ данашње посјете је да општина Козарска Дубица заједно са братском општином Мелисија и Амбасадом Грчке искористи могућност да инвестира и обезбиједи средства која би једним дијелом уложила у инфраструктуру, а другим у привреду", рекао је Јауз.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog