Društvo

Заустављена ексхумација српских жртава!?!

БАЊА ЛУКА - Руководилац Оперативног тима за тражење несталих лица РС, Горан Крчмар, оцијенио је да је процес ексхумација и идентификација српских жртава у БиХ потпуно заустављен, док то није случај када су у питању бошњачке жртве.


„Сасвим довољан примјер зато представљају свакодневне ексхумације бошњачких жртава на Корићанским стијенама на планини Влашић, док насупрот томе нема ни говора о отварању гробница српских жртва", истакао је Крчмар.

Према његовима ријечима, ове године у БиХ је идентификовано преко 900 бошњачких жртава, док у ДНК лабораторији Међународне комисије за нестала лица тврде да нема подударања коштаних и крвних узорака за 600 ексхумираних, а не идентификованих српских тијела која годинама чекају на идентификацију у спомен костурницама РС.

„Ово је посебно унијело забринутост међу породице несталих из РС и врло брзо се мора пронаћи излаз из ове неподношљиве ситуације", закључио је Крчмар.

Он је на крају рекао да је прошле године ексхумирано свега 18 тијела српских жртава , а ове године свега 10 српских тијела, док РС још увијек потражује 1.792 несталих војника и цивила.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog