Društvo

Ревизори борачко-инвалидских рјешења поднијели шест кривичних пријава

БАЊА ЛУКА - Ревизорска комисија за контролу борачко-инвалидских рјешења је због злоупотребе положаја поднијела шест, а у припреми је подношење још једне кривичне пријаве, изјавио је предсједник Централне ревизионе комисије Душко Милуновић.


Он је прецизирао да се од тога четири кривичне пријаве односе на овлашћена лица ВРС, а по једна на бивше раднике Министарства одрбране и надлежног општинског органа.

Милуновић је рекао да је Ревизорска комисија за контролу борачко-инвалидских рјешења до сада утврдила да 400 рјешења није везано за вршење војне дужности, а у 200 случајева на основу таквих увјерења остварују се нелегално законска права.

Он је навео да је до сада ревизорска комисија из десет мањих општина РС извдојила више од хиљаду сумњивих љекарских налаза и мишљења.

Милуновић каже да је у општини Рибник утврђено да у 308 рјешења о категоризацији није испоштован закон, док је у 307 рјешења одређена већа категоризација у корист странке. У једном случају странка је у одређивању категоризације била оштећена.

У Министарству рада и борачко-инвалидске заштите РС рекли су да се кривичне пријаве покрећу само у случајевима намјерног кршења прописа.

Комисија је до сада извршила контролу око 30 000 разних увјерења.

У наредним данима ревизија ће обухватити општине Језеро, Шипово и Купрес.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog