Svijet

Пушење штети здрављу: Турчин убијен због забране пушења

ИСТАНБУЛ - Један власник ресторана у Турској убијен је јер је покушао да спречи групу гостију да пуше у његовом објекту, у складу са недавно уведеним законом о забрани пушења, пише турска штампа.


У механи, традиционалном турском ресторану у коме се служи алкохол, до сукоба је дошло када је власник Хидир Карајигит (46) наредио групи клијената да угасе цигарете.

Након што је покушао да од групе одузме цигерете, у Хидира је четири хица испалио један од посјетилаца, изјавио је очевидац Хамза Хавуцу, пословни партнер убијеног, који је и сам рањен.

Турске власти су 19. јула широм земље увеле забрану пушења у затвореним објектима,укључујући и барове и ресторане, упркос чињеници да међу становништвом узраста од 15 до 49 година пуши, чак, половина, што је међу највећим просјеом на свету.

„Изузетно сам погођен тиме што се прво убиство повезано са забраном пушења догодило баш у нашем граду", изјавио је градоначелник Саруханлија, додавши да није требало уводити забрану пушења, или да је требало истовремено са цигаретама забранити и конзумацију алкохола.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog