Društvo

Сарајлије нађене на дну Пивског језера

ПЛУЖИНЕ - Зле слутње да су Мухамед Имшировић (64) и његов син Аднан (39) из Сарајева слетјели у Пивско језеро у близини хидроцентрале потврдили су рониоци из Бијеле иако нису успјели допријети до возила и тијела, јављају црногорки штампани медији.


Чланови Регионалног центра за подводно деминирање из Бијеле на дубини од око 70 метара пронашли су мобилни телефон, кључеве од аутомобила "ауди А6", кредитну картицу, филм од фото-апарата и саобраћајну дозволу Аднана Имшировића.

Дуж обале језера и низ литицу дугу тридесетак метара којом се аутомобил јуче ујутро сурвао у воду пронађени су и мањи дјелови "аудија".

Температура воде износила је свега око седам степени, а ни видљивост није била задовољавајућа тако да се није могло ронити дубље и потрага је прекинута због безбједности ронилаца.

"Направићемо план даљих активности и већ сутра или прекосутра поново заронити. Даћемо све од себе да пронађемо унесрећене, али будући да се возило, према нашим процјенама налази на дубини већој од 150 метара, биће веома тешко иако располажемо савременом опремом", наводе рониоци.

Максимално дозвољена дубина роњења 120 метара и то у идеалним условима када је видљивост добра, а температура воде оптимална.

Близу овог мјеста крајем новембра 2005. године у језеро је аутомобилом слетјела Славојка Ћаласан, која никад није пронађена. У фебруару 2006. године, покушавајући да пронађе њено тијело, утопио се Немања Милошевић (31), ронилац из Београда.

Сви претходни, вишедневни, покушаји врхунских црногорских ронилаца из Бијеле да допру до тијела несрећне жене нису дали резултат због огромне дубине језера, слабе видљивости и неподношљиво хладне воде.

Аден Имшировић је испричао да су његов брат и отац у сриједу око 6.00 часова ујутро кренули из Сарајева за Никшић.

"Пошли су по Аднанову супругу која је родом из Никшића. Требало је сви да се окупимо на сестриној свадби у суботу. Али умјесто весеља туга је обузела наша срца", испричао је Аден.

Са оцем и братом, каже, посљедњи пут се чуо у 7.15 часова телефоном када су били на граничном прелазу Шћепан Поље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog