1

Sport

Нађа Хигл златна за Србију

РИМ - Српска пливачица Нађа Хигл освојила је златну медаљу на Свјетском првенству у дисциплини 200м прсним стилом поставивши нови европски рекорд од 2:21,62 минута!


У изузетно узбудљивој трци Хиглова је до тријумфа дошла у самом финишу. Америчка пливачица Ребека Сони водила је првих 150 метара, али је српска пливачица појачала темпо у последњих педесет метара и направила највећу сензацију на овогодишњем Свјетском првенству. Сребро је освојила Канађанка Анамеј Пирс, док је бронза припала Аустријанки Мирни Јукић.

Американка Ребека Сони, која је била први фаворит за златну медаљу, је у првих 100 метара трке имала и свјетски рекорд "у рукама", док је Хиглова пратила водећу пливачицу са четврте, а касније и треће позиције.

У последњих педесет метара трке, Хиглова је полако престизала пливачице испред себе и на крају је у невероватном финишу трку завршила за два минута, 21 секунд и 62 стотинке, чиме је поставила нови државни и европски рекорд. Српска пливачица је европски рекорд поправила за секунд и 12 стотинки.

"Ово је велико изненађење за многе и ја сама сам веома изненађена. Током трке ми је у глави било само да дам све од себе и заиста нисам очекивала прво место", рекла је Хиглова после трке.

Анаме Пирс из Канаде је заузела друго мјесто са 2:21,84, док је бронзу освојила Аустријанка Мирна Јукић са 2:21,97 минута.

Ребека Сони, која је претходно освојила злато на 100м прсно и за коју се очекивало да ће оборити свјетски рекорд, заузела је тек четврто мјесто са 53 стотинке заостатка у односу на Хиглову.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog