Društvo

МУП Србије трага за Синишом Вучинићем - хвалисавцем

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да МУП трага за предсједником Иницијативног одбора НВО Српски четнички покрет РС Синишом Вучинићем због пријетњи новинару листа "Време" Милошу Васићу и лидеру Социјалдемократске уније Жарку Кораћу, али да према подацима полиције он није на територији Србије.Дачић је београдским медијима рекао да је МУП правовремено реаговао на пријетње које је Вучинић упутио и да се у сарадњи са Тужилаштвом предузимају све потребне мјере како би им била обезбијеђена сигурност.


Министар полиције Србије одбацио је наводе појединих медија да је МУП брже реаговао у случају пријетњи Дамира Докића амбасадорки Аустралије и објаснио да Васић и Кораћ нису случај пријавили надлежним органима, већ да су полиција и тужилаштво на основу својих овлашћења иницирали поступак.

Дачић је поручио да нико не треба да сумња да било ко може некажњено да пријети, подсјетивши на чињеницу да је полиција на скуповима и демонстрацијама ангажовала посебну јединицу да штити новинаре, како се не би десило да их учесници скупа или полицајци грешком нападну.

"У овој држави нико нема право никоме да прети, нити да угрожава животе других људи, било да су то обични грађани, или личности из јавног живота, новинари, политичари", поручио је министар унутрашњих послова Србије.

Републичка асоцијација за његовање тековина Равногорског покрета најоштрије је осудила пријетње смрћу које је Вучинић упутио Кораћу и Васићу.

"Бивши члан Дирекције ЈУЛ, партије Мирјане Марковић, и бранилац Слободана Милошевића, ставио се на чело лажних четника са задатком да поново сатанизује Равногорски покрет и генерала Михаиловића", изјавио је данас предсједник Асоцијације Александар Чотрић.

Синиша Вучинић, који се представља као предсједник Иницијативног одбора Српског четничког покрета РС, је посредством медија у РС пријетио је Васићу и Кораћу, поручивши им да ће "проћи као њихов пријатељ Зоран Ђинђић".

У писму листовима "Глас Српске" и "Време" Вучинић се хвалио да је допринио убиству Ђинђића и навео да ће, како сам тврди, како је убио Ђинђића, тако убити и Васића и Кораћа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog