Sport

Планинарски сусрет "Тавна 2009" завршава се данас

БИЈЕЉИНА - Традиционални планинарски сусрет "Тавна 2009" у Бијељини окупио је планинаре из девет друштава из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије, који су се попели на Орловић, највиши врх на територији општине /523 метра надморске висине/, те обишли локалитете Шупље стијене, Новакове пећине и водопада Скакавац.


Предсједник Планинарско-еколошког друштва "Мајевица" из Бијељине Небојша Зорић рекао је да је укупно 127 планинара јуче прешло једну од три уређене стазе, у дужини од 600 метара, седам и петнаест километара.

"Поносни смо што смо успјели да окупимо оволики број учесника из Србије, РС и БиХ. Добили смо и писма подршке од планинара из Хрватске и Словеније", рекао је Зорић и додао да најстарији учесник акције има 71 годину, а најмлађа учесница само четири.

Представник Планинарског савеза РС Весна Дошић изјавила је да планинарска стаза испуњава све стандарде овог савеза.

"Презадовољна сам организацијом и дочеком који је приредило удружење 'Мајевица', упркос тешкој финансијској ситуацији", нагласила је Дошићева, која је прошле године освојила највишу планину Африке, Килиманџаро.

Учесницима акције подијељене су дипломе, док је организатор, удружење "Мајевица", за њих обезбиједио ручак и освјежење. У планинарском кампу, који је постављен крај воденице иза манастира Тавна, обезбијеђено је амбулантно возило, као и љекарска екипа на стази.

Традиционални 12. по реду планинарски сусрет под називом ''Тавна 2009'', који се одржава у оквиру Пантелинских свечаности обиљежавања крсне славе општине Бијељине, биће затворен данас.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog