Politika

СДС: Испитати приватизацију Ослобођења и Боске

БАЊА ЛУКА - Српска демократска странка, у свом данашњем саопштењу, позива Тужилаштво РС "да се коначно непристрасно укључи и расвијетли ланац пљачкашких приватизација 'Ослобођења' и РК 'Боска', у којима је преко 500 радника доведено на дно љествице сиромаштва".


Тужилаштво РС позивамо да реагује на вријеме како се још један очигледан примјери криминала не би нашао пред Тужилаштвом и Судом БиХ, као средство за уцјену представника власти РС.

Из ове перспективе је јасно да је план око приватизације РК 'Боска' давно скројен, да је реализација тог плана почела нападом на тадашње руководство и ангажовање СНСД-овог Специјалног тужилаштва РС. План је био да приватизациони власници 'Ослобођења' ставе под хипотеку имовину те фирме, дигну кредит који је много већи од дозвољеног лимита, и од тих пара, по багателној цијени од 400 КМ по квадрату, купе атрактивне квадрате РК 'Боска'.

Чињеница да је Влада РС у априлу ове године опростила власницима 'Ослобођења' казну од четири милиона КМ зато шти су прекорачили лимит на који су могли да подигну кредит на основу хипотеке, показује да би ту могао постојати организован и унапријед осмишљен план који би требао да државну имовину пребаци у приватне руке по изузетно ниској цијени.

Како се ради о вишемилионској превари, Српска демократска странка позива премијера РС Милорада Додика да каже јавности да ли су тачне медијске информације да он има одређене интересе у 'Зекстри'.

Такође, позивамо Владу РС да одмах нађе рјешење за преко 500 радника запослених у 'Ослобођењу' и РК 'Боска'. Срамотан је и недопустив игнорантски однос Владе РС према чињеници да се 500 породица нашло у агонији и на дну љествице сиромаштва захваљујући владиним ''великим приватизацијама'', стоји у саопштењу Информативне службе СДС.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog