Politika

СНС: Ванредни избори једини излаз Србије из парламентарне кризе

БЕОГРАД - Српска напредна странка оцијенила је да је расписивање ванредних парламентарних избора најбоље рјешење за излазак Србије из "дубоке парламентарне кризе".


Члан правног тима СНС, Марко Ђурић, је на конференцији за новинаре рекао да су "неуверљива" оправдања руководства парламента за одлагање гласања о 24 тачке дневног реда 11. ванредне седнице, међу којима је и Приједлог закона о измјенама и допунама закона о јавном информисању.

"Дебакл владе у вези са законом о информисању опомиње нас на чињеницу да постоји дубока несагласност и неусклађеност у самој влади, парламенту, као и у односу владе и парламента", оцијенио је Ђурић.

Он је нагласио да неформални договор Демократске странке, Г17 плус и Либерално-демократске партије о усвајању измјена Закона о јавном информисању 31. августа, али да до тада буду завршени и други медијски закони, само показује чињеницу да ЛДП није аутентична опозициона странка.

"СНС пита шта је то што владу држи на окупу, уколико не могу да је угрозе ни катастрофална економска криза, ни усвајање катастрофалних закона, ни општа експлозивна социјална ситуација", рекао је Ђурић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog