Politika

Шешељев адвокат: Судије саме дописале дјело у правилник

БЕОГРАД - Зоран Красић, шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља, изјавио је данас да су дјело непоштивања суда у парвилнику написале саме судије Хашког трибунала и на тај начин прописале кривична дјела, што је судовима забрањено да раде.


Красић је на конференцији за новинаре рекао да се зато Трибунал не разликује од инквизиције која је писала кривична дјела, сама прописивала санкције и чак се трудила да те санкције изврши.

Он је потврдио да ће Шешељ, када добије пресуду, поднијети жалбу на одлуку Хашког суда којом је осуђен на 15 мјесеци затвора због непоштивања суда.

Красић је нагласио да је та пресуда донесена зато што постоји мржња суда према Шешељу, да је поступак против лидера радикала запао у "ћорсокаку", да је циљ Трибунала да поступак падне у заборав и да се зато толико одуговлачи.

Хашки трибунал оптужио је лидера радикала Војислава Шешеља за ратне злочине почињене у периоду од 1991. до 1993. године, а почетком ове године додатно је оптужен за објелодањивање имена свједока, чији идентитет је према налогу Претресног вијећа био заштићен од јавности.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog