Kultura

Синоћ почело "Зворничко културно љето"

ЗВОРНИК - Концертом Тање Модерато и наступом групе "Црвена јабука" на отвореној позорници Градске плаже у Зворнику, почело је "Зворничко културно љето 2009", које ће трајати до суботе, 8. августа.


Ову, већ традиционалну, девету по реду манифестацију синоћ је пред око више од 5.000 гледалаца отворио начелник општине Зворник, Зоран Стевановић, који им је пожелио добар провод.

Према програму манифестације, данас ће у Градском парку бити отворен сајам књига, а у Библиотеци и музејској збирци изложба карикатура, док ће на отвореној позорници бити одиграна дјечија представа "Капетан Џон Пиплофокс", у извођењу лозничког "Театарта".

Промоција едиције под називом "Ризница српске духовности", аутора Мила Пајића, биће одржана сутра, уз пратњу оркестра и етно групе "Ризница".

Наредног дана, публика ће на љетној позорници моћи да погледа монодраму "Титов тајни дневник" глумца Миленка Павлова, а потом и концерт Саше Ковачевића.

За четвртак, 6. август, предвиђен је концерт тамбурашког оркестра "Романса" из Новог Сада, а у петак, 7. август, концерти локалних група "Ентропија" и "Инферно".

У суботу, 8. августа, крсна слава града - Света Петка Трнова, заштитница града Зворника, биће обиљежена светом литургијом и ломљењем славског колача у истоименој цркви на Ђурђев Граду.

У оквиру обиљежавања градске славе, биће одржана и свечана академија под називом "У славу Светој Петки".

Наступом београдске групе "Легенде" биће затворено овогодишње "Зворничко културно љето".

Покровитељи манифестације су Министарство просвјете и културе и Министарство трговине и туризма Републике Српске, док је организатор општина Зворник. Генерални спонзори су бањалучка пивара "Нектар", Фабрика минералне воде "Витинка" из Козлука и "Геозавод" из Зворника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog