Politika

Јадранка Косор у отетом српском стану!

БЕОГРАД - Директор Информационо-документационог центра "Веритас" Саво Штрбац изјавио је да је хрватски премијер Јадранка Косор "само једна од педесет хиљада Хрвата који су окупирали или отели српске станове" у тој држави и да би било морално да се исели из тог стана.


"Нема Хрвата који је на некој функцији, а који се није `огребао` за српски стан или другу имовину. Више од 23 хиљаде српских станова који су остали у Хрватској ван Крајине одузето је од Срба судским путем и за најбезазленије разлоге. Јадранка Косор би морала, као морални чин, да се хитно исели из тог стана", каже Штрбац.

Он је рекао да је "несумњиво да ће и други Хрвати слиједити свог премијера".

"Потурице су увијек били већи Турци од самих Турака! Тај феномен изражен је и код Јадранке Косор, која је сада већи католик од папе. Ако је тачно оно што причају и пишу сами Хрвати о њеном српском поријеклу, она се непрестано мора доказивати и то оправдава њену мржњу према Србима. То је њен усуд", додао је Штрбац.

Он наводи да јој хрватски Срби највише замјерају то што намјерно прећуткује или сакрива српске жртве, а непрестано говори о хрватским.

Штрбац истиче да је посебан феномен то што Хрвати "на све стране" позивају Србе да љетују у Хрватској, а онда их нападају, те оцјењује да је хрватска мржња према Србима много јача, него корист коју имају од туриста.

"Управо на том феномену Хрвати одгајају млађе генерације. Они који су рођени у периоду од 1991. до. 1995. године одгајани су кроз све сегменте друштва (школа, Католичка црква...) да мрзе све што је српско!", каже Штрбац.

Он додаје да млади Хрват који са 14 - 15 година каменује српског туристу или му разбије кола постаје херој у хрватском друштву и "о њему сви причају, то је исто као да је попио прво пиће или попушио прву цигарету", подсјетивши да су током посљедњих мјесец дана претучени туристи у Дубровнику и Шибенику.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog