Politika

Селмо Цикотић: Joш осам официра иде у Авганистан

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Селмо Цикотић изјавио је данас да би у првој половини септембра у Авганистан требало да отпутује осам официра Оружаних снага БиХ.


"Двојица су већ у Авганистану четири мјесеца, а осморица се припремају да отпутују наредног мјесеца", рекао је Цикотић, додавши да ће датум одласка одредити њемачки контингент.

Према његовим ријечима, учешће припадника Оружаних снага БиХ у мировним операцијама потврда је способности БиХ да у очекивању кориштења бенефита колективних механизама безбиједности даје допринос тим механизмима и на тај начин практично потврђује спремност за пуноправно чланство у НАТО.

"За војнике то значи могућност провјере својих квалитета и могућности на нивоу највиших и најактуелнијих захтјева", истакао је Цикотић.

Он је додао да припадници Оружаних снага БиХ учестувјући у мировним операцијама размјењују искуства са војницима из других земаља.

"Јако је битно да пратимо трендове, то су политички и војни аспекти нашег ушећа у мировним операцијама", закључио је Цикотић.

Двојица официра Оружаних снага БиХ крајем марта су започели учешће у међународној операцији подршке мира у Авганистану, на основу одлуке Предсједништва БиХ.

Министар одбране БиХ Селмо Цикотић и амбасадор САД Чарлс Инглиш данас су у Сарајеву, у присуству генерала америчке команде НАТО за Европу, Дејвида Котона, отворили Оперативни центар за командовање и контролу у институцијама одбране БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog