Kultura

Премијера представе "Десет дана капетана Постникова" у октобру

БАЊА ЛУКА - Позоришна представа на есперанту "Десет дана капетана Постникова", међународни пројекат Републике Српске и Србије, која је у јулу имала свјетску премијеру на 94. Свјетском есперантском конгресу у Бјалистоку у Пољској, одлично је примљена код публике и стручне јавности.
"На конкресу је било око 1.900 учесника из више од 80 земаља свијета, а премијерно извођење представе гледало је више од 300 људи. Одлично је примљена код публике и стручне јавности, тако да смо већ добили позиве за гостовање у Русији и Ирској", рекао је данас на конференцији за новинаре у Бањој Луци Срето Прерадовић из бањолучке агенције "Паблик рилејшн".

Он је појаснио да је представа први заједнички пројекат бањолучке агенције "Паблик рилејшн", Градског есперанто друштва "Ла мондо" и крагујеваче "Шелтер сцене", коју је подржала и Туристичка организација града Бања Лука.

Прерадовић је напоменуо да ће представа у Бањој Луци бити премијерно одржана у октобру и да ће, да би гледаоцима била разумљива, имати титлован текст.

Предсједник "Ла монда" Мићо Врховац рекао је да је конгрес у Пољској искориштен за промоцију туризма Бање Луке и њене околине са посебним нагласком на рафтинг.

"Тим поводом посјетили смо Туристичку организацију Бјалистока и уручили им промотивни материјал бањолучке туристичке организације", рекао је Врховац.

Директор Туристичке организације Бања Лука Остоја Барашин рекао је да је добар сваки пројекат који у иностранству промовише Бању Луку, јер је сваки њен амбасадор добро дошао.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog