1

Sport

Партизан кратак за гол

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана побиједили су Апоел са 1:0 у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, али им то није било довољно за пролаз у следећу рунду након пораза 2:0 на Кипру.


Једини погодак на утакмици постигао је Мореира већ у трећем минуту, али црно-бели у наредних 87. минуту нису озбиљније припријетили голману гостију, иако су у неколико наврата имали пуну офанзиву. Партизан ће након испадања играти у последњем колу квалификација за Лигу Европе.

Тренер Јокановић направио је двије измјене у саставу у односу на дуел од прије седам дана на Кипру, Срђа Кнежевић је заменио Синишу Стевановића на десном беку, док је Адем Љајић добио шансу испред Бране Илића. Није било повријеђеног Младена Крстајића.

Пред 27.000 гледалаца, по мокром терену црно-бели су се на старту много боље снашли и заслужено стигли до раног вођства.

У трећем минуту Партизан је почео да стеже обруч око казненог простора Апоела и у већ првом покушају затресла се мрежа Хиотиса. Гавранчић је добио дуел на 20 метара од гола гостију, лопта је дошла до Алмамија Мореире који је савладао Хиотиса из одбитка.

Партизан је послије гола вршио притисак још десетак минута, када су Кипрани полако почели да преузимају иницијативу. До краја полувремена, Апоел је боље контролисао игру, више држао лопту у ногама и у неколико наврата био на ивици изједначења.

У 29. минуту Броерсе је снажним ударцем са 18 метара погодио стативу, а још двије изузетно изгледне прилике пропустио је Зевлаков у последња два минута првог полувремена. Код прве Божовић је умало погријешио, а код друге Гавранчић је промашио лопту.

У другом полувремену виђена је иста слика. Партизан је само на старту притискао, а када се Апоел ослободио и поново контролисао ритам утакмице.

Партизан је уласком високог Вашингтона промијенио концепт игре и последњих 30 минута утакмице покушавао високим лоптама да упосли своје нападаче.

Таква игра није дала резултат, па је АПОЕЛ на крају сасвим заслужено обезбиједио пласман у последње коло квалификација за Лигу шампиона.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog