Svijet

Саркози добио метак

ПАРИЗ - Француском предсједнику Николи Саркозију поново је упућено пријетеће писмо, с метком у њему, које је пресретнуто у пошти у Монпељеу, извијестили су данас француски медији.


Поред Саркозија, у писму су као мете наведене још неке особе, а међу њима је, како се може закључити из поруке, и један од председникових синова.

"Приближава се вријеме ослобођења. Краљ и његов клан ће нестати с лица земље... Наших првих 10 мета јесу краљев син, тројица сенатора, четири посланика, један министар и један судија, а узбуне због бомби биће честе... Осјетићете страх", упозорено је у писму.

Аутор је поручио и да има "веома интересантне" фотографије, које ће ускоро бити објављене у јавности.

Писмо је пресретнуто у Монпељеу и није ни стигло до предсједничке палате. Истрага је повјерена тужилаштву за борбу против тероризма, а Јелисејска палата није жељела да коментарише извјештај медија.

Саркози и још неки истакнути француски политичари примили су протеклих мјесеци, у неколико наврата, слична писма с мецима. Досад није приведен ниједан осумњичени. За пријетећа писма у Француској, може се добити затворска казна од три године или новчана казна до 45.000 евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog