Svijet

Tинејџери бјеже са Фејсбука од родитеља

ЛОНДОН - Британски листови пишу да је у току прави егзодус адолесцената са Фејсбука, Мајспејса, Твитера и других такозваних интернет сајтова за социјално повезивање, због све израженијег присуства њихових родитеља и наставника на овим сајтовима.


Они покушавају да пронађу старе школске другове или никада незаборављене школске љубави. Другим ријечима, то значи да су ови сајтови, за младе престали да буду кул, пише "Гардијан".

Док су не тако давно сви ови сајтови били виртуелни улични ћошкови, пабови и клубови на којима и у којима се окупљала генерација од 15-те до 24-те године, сада су постали царство оних старости између 25 и 34 година.

Таква навала старијих једноставно је отјерала оне млађе. Британски медијски регулатор "Офком" је, додаје "Гардијан", израчунао да је проценат младих између 15 и 24 година који посећују ове сајтове опао са педесет пет одсто почетком прошле године на педесет процената ове године.

Половина становника Британије, која броји непуних седамдесет милиона људи, има профил на Фејсбуку на којем, у просјеку, проводи шест сати мјесечно, пише у тексту.

Према подацима "Офкома", више Британаца спремно је да се одрекне одласка у ресторане него мобилног телефона како би уштедјели паре.

Британци су свакодневно у просјеку 25 минута на интернету, 11 минута на мобилном телефону, а 61 одсто младих узраста између 15 и 24 година мисли да не би требало да плаћају за музику коју слушају, пише "Гардијан".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog