Republika Srpska

Са ''Фијатом'' долази 15 предузећа из Италије

БЕОГРАД - Стручњаци италијанског "Фијата" доставили су надлежнима у Србији прве пројекте, који указују да ће са овом италијанском фабриком у центар Шумадије стићи и 15 великих пратећих предузећа из ове државе.


У пројекту, који је претеча комплетног бизнис плана "Фијата" за посао у Србији, уцртани су погони 15 фабрика италијанске пратеће индустрије који ће се градити у овој индустријској зони. Тај посао вриједи око 240 милиона евра.

Осим тога, стигао је и прецизан план за "пунто", који предвиђа производњу и до 50 000 аутомобила годишње у Крагујевцу.

Бизнис план о производњи новог модела, највјероватније А класе (240 000 годишње), и динамика исплате 200 милиона евра оснивачког улога до краја године, биће познати крајем септембра.

Предвиђено је да тај план надлежнима у Србији крајем сљедећег мјесеца достави лично Алфредо Алтавила, други човјек "Фијата" чији су стручњаци до детаља разрадили двије верзије коначног бизнис плана за посао у Србији.


Један предвиђа производњу аутомобила Б модела у 140 000 примјерака годишње, а који би кренуо са реализацијом после зимског одмора 2011. године, а други предвиђа производњу 240 000 аутомобила годишње, чија би производња кренула крајем сљедеће године.

Сазнаје се да ће италијански стручњаци пословодству "Фијата" предложити да се у Крагујевцу прво производи "тополино", мали градски аутомобил са 240 000 примјерака годишње, а да потом крене производња и Б модела, што је и био план прије свјетске економске кризе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog