Društvo

Краљево: Поплаве откриле кости њемачких војника из Другог свјетског рата

БЕОГРАД - Испод сеоског пута на обали ријеке Товарнице, код Краљева, откривене су људске кости, за које мјештани тврде да су остаци њемачких војника погинулих у борби за ослобођење овог града у Другом свјетском рату 1944. године.


Предсједник краљевачке Мјесне заједнице Драгосињци Дејан Матовић обавијестио је локалну полицију о људским костима које су извириле испод сеоског пута послије недавних бујица, јавили су београдски медији.

"Старији људи у овом крају говорили су нам да су испод пута, покрај Товарнице закопане кости војника и по свој прилици да су се оне сада помолиле на месту за које се претпостављало да су сахрањена два, или три немачка војника", рекао је Матовић.

Мјесто на коме су се појавиле кости поред Товарнице обезбиједила је краљевачка полиција до доласка истражних органа који ће утврдити њихово поријекло.

Осамдесетогодишњи Миломир Миро Милосављевић рекао је да је као партизански водич Четврте црногорске бригаде новембра 1944. године прелазећи ноћу ријеку Товарницу нагазио на тијела два или три погинула њемачка војника.

"Било је то нешто као гума, а не тврди предмет. Ја рекох ово је нека коњина овде, а војник поред мене узе батеријску лампу, погледа и рече - да није коњина не би ни био овде", рекао је Милосављевић.

На наговор Милосављевића, тијела немачких војника сахранио је Петар Стефановић непосредно поред ријеке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog