Društvo

Бјекство Абу Хамзе је срамота за безбједносни ситем БиХ

БАЊА ЛУКА - Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност парлемента БиХ Бранко Зрно оцијенио је да се не би смјело дешавати да "терористи бјеже из затвора када им падне на памет", јер то оставља мрљу на цјелокупан безбједносни систем БиХ.


Коментаришући бјекство Караја Камела бин Aлија, познатијег као Абу Хамза, из зеничког затвора, Зрно је рекао да је у случају овог опасног криминалца и терористе, који користи 16 имена, затворским службама Зенице требало да буде јасно да никакав годишњи одмор или излазак из затвора не долазе у обзир.

"Чудно је и срамотно да је такав терориста могао изаћи и побјећи из зеничке казнионице. То није срамота само за зенички затвор и руководство те институције, него то оставља мрљу на укупан безбједносни систем у БиХ", рекао је Зрно.

Он је упозорио да је Бин Али човјек који је осуђен за тероризам и који је морао да буде у изолованом и добро обезбијеђеном простору, на нивоу опасности какву такви људи имају када је безбједност у питању.

Зрно је рекао да се и потјерница за овим терористом морала појавити истог дана, те да би се морало утврдити ко је одговоран што је потјерница са толико закашњења прослијеђена Интерполу у Лиону.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog