Društvo

Kotор Варош: Куће за вишечлане породице

КОТОР ВАРОШ - Вишечлане породице Трифка Голића и Неђе Ђукића из Котор Вароши ускоро ће уселити у нове куће које су изграђене захваљујући ангажовању општинског Удружења са четвори и више дјеце "Матица" и Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске, најавила је предсједник овог удружења Зора Ђекановић.


Она је додала да је Удружење у сарадњи са локалном заједницом обезбиједило земљиште и инфраструктуру за куће Голића и Ђукића, док је средства за изградњу издвојило Министарство за породицу, омладину и спорт РС.

Ђекановићева напомиње да је Удружење покренуло иницијативу да и седмочлано домаћинство Предрага Ивића са четворо дјеце, које је избјегло из Бравница код Јајца 1995. године добије трајни смјештај.

Према њеним ријечима, Ивићи су обезбиједили земљиште, а општина грађевински материјал, тако да је у насељу Товладић почела градња куће.

"Захваљујемо се свима који су нам помогли до сада и очекујемо наставак помоћ хуманих људи да би набавили кровну конструкцију и столарију, што би омогућило да до зиме уселимо у нову кућу, кажу Предраг и Славица Ивић, који су незапослени и школују четворо дјеце.

Замјеник начелника општине Недељко Гламочак рекао је да локална заједница настоји да пружи помоћ вишечланим породицама, истакавши да је захтјева знатно више од планираних буџетских средстава.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog