Svijet

Од маја у Чеченији и Ингушетији убијено 50 екстремиста

МОСКВА - Од почетка маја на територији руске републике Чеченије и на граници са републиком Ингушетијом убијено је више од 50 бандита, а приведено је 36 припадника бандитских формација, изјавио је чеченски министар унутрашњих послова Руслан Алханов.


Према његовим ријечима, из нелегалног промета заплијењено је 45 аутомата „калашњиков", више од 600 килограма експлозивних материјала, а пронађене су и ликвидиране 22 базе припадника нелегалних оружаних формација.

Алханов је додао да је „претурено осиње гнездо" и да су се припадници нелегалних оружаних формација активирали током љета.

„Осјећајући да губе тло под ногама, бандити су предузели низ необјашњивих по суровости акција, између осталог, атентат на предсједника Ингушетије Јунуса-Бек Јевкурова и напад на полицију Аћој-Мартана из засједе, када је погинуло девет људи", рекао је републички министар полиције.

Према ријечима Алханова, у планинским областима Ингушетије и Чеченије скрива се око 100 активних припадника нелегалних оружаних формација.

Министар унутрашњих послова је рекао да „ни о каквим стотинама екстремиста не може бити ријечи", као и да ће о потпуном успостављању мира у Чеченији моћи да се говори када буде уништен тзв. емир Доку Умаров.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog