Svijet

Ал Каида бира новог вођу у Пакистану

КАРАЧИ - Ал каида покушава да постави новог шефа свог терористичког огранка у пакистанском племенском региону након погибије талибанског лидера Бејтулаха Мехсуда, изјавио је данас пакистански министар унутрашњих послова Рехман Малик.


Малик је рекао да су талибани у расулу и да бјеже из овог подручја послије убиства њиховог команданта и изразио наду да ће у граничним регионима сада моћи да се оствари већи напредак.

"Сви кредибилини обавјештајни подаци које имам то потврђују", изјавио је министар одговарајући на питање да ли је Мехсуд погинуо у нападу америчке беспилотне летјелице у Јужном Вазиристану.

Он је додао да у посљедња три дана милитанти напуштају област уз границу са Авганистаном и да ће им бити потребно вријеме да се прегрупишу.

"Забрињавајућа ствар јесте да Ал каида врши прегруписавање у истом подручју и да покушава да пронађе неког кога би именовала за лидера, главног терористу у том подручју", додао је пакистански званичник.

Пакистански аналитичари сматрају да је Мехсудова погибија појачала притисак на пакистанску Владу да предузме јачу акцију против исламских милитаната у племенском појасу и преузме контролу над полуаутономним регионом.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog