Društvo

Аутопут Бања Лука - Добој: Од септембра припремни радови

БАЊА ЛУКА - Директор Јавног предузећа "Аутопутеви РС" Миленко Топић рекао је да очекује да би, упркос кризи и сложеним пословима на припреми документације, аустријска компанија "Штрабак" већ од септембра или октобра могла да започне припремне радове за дионицу аутопута Бања Лука - Добој.


Топић је истакао да су првостепена рјешења за експропријацију завршена, али да је остало да буду ријешени неки случајеви гдје треба рушити објекте и раселити људе.

"Још смо у предвиђеној динамици и у наредна два мјесеца требало би да буду остварени сви услови за увођење извођача у посао, пошто ће у том року бити завршена и ревизија пројектне документације која се ради паралелно са овим послом'', изјавио је Топић.

Он је истакао да не сумња да ће компанија "Штрабак" успјети да обезбиједи средства за овај пројекат, јер га ни у једном тренутку не доводи у питање.

''Ако обезбиједимо наведене услове, ми бисмо њих већ у септембру или октобру могли да уведемо у припремне радове и да преко зиме буду обављене све припреме, како на прољеће не би губили вријеме, већ одмах започели градњу'', нагласио је Топић.

Истакавши да се раније говорило да ће градња те дионице трајати двије до пет година, он је навео да ће ''Штрабаку'' бити у интересу да што прије заврши аутопут како би што брже почео са отплатом инвестиције, пошто је ријеч о концесији.

Топић је нагласио да је тендер за "маховљанску петљу" у току и да ће њена изградња бити финансирана из кредита Европске банке за обнову и развој од 25 милиона евра и још пет милиона евра неповратних средстава која ће у овај пројекат уложити Европска комисија.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog