Svijet

Мексико: Ухапшен трговац дрогом, због завјере за убиство предсједника

МЕКСИКО СИТИ - Мексичка полиција ухапсила је кријумчара дроге који је, како се вјерује, ковао завјеру за убиство предсједника Фелипеа Калдерона, да би се осветио за оштре мјере које предузима мексичка војска против кријумчара.


Димас Дијас, члан једног од најмоћнијих мексичких нарко-картела Синалоа, ухапшен је у Кулиакану, главном граду савезне мексичке државе Синалоа, заједно са још четири кријумчара дроге, саопштио је шеф одјељења федералне полиције за сузбијање дроге Рамон Пекено.

Калдерон је изјавио да не располаже детаљима о било каквој завјери против њега и да то не би био ни први ни посљедњи пут да му се упућују пријетње.

Истрага о постојању завјере за убиство Калдерона траје од прошле године, а мексичком предсједнику и његовој породици су, од почетка рата против кријумчара дроге 2006. године, упућиване пријетње смрћу.

Од тада је у окршајима између различитих нарко-картела и мескичких снага безбједности живот изгубило више од 13.000 људи, док се само ове године број смртних случајева у таквим сукобима попео на око 4.000.

Иако су ухапшени неки од водећих кријумчара дроге, на слободи се још налази најтраженији човјек у Мексику, Хоакин Гузман, вођа картела Синалоа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog