Politika

Кујунџић: ''Изасланик за Балкан'' скинут са дневног реда

БАЊА ЛУКА - Иницијатива за именовање специјалног америчког изасланика за Балкан је прије два мјесеца у администрацији САД скинута са дневног реда, изјавио је амбасадор БиХ у Вашингтону Митар Кујунџић.


Он је рекао да је то била незванична иницијатива, која никада није материјализована у америчкој администрацији и да нема нових информација о именовању специјалног изасланика за Балкан.

Одговарајући на питање да ли је тачна информација да би Жак Пол Клајн требало да буде именован за специјалног изасланика САД за Балкан, како је то изјавио амерички експерт за људска права Бил Стубнер, Кујунџић је одговорио да нема право да то коментарише све док се не добије званичан допис из америчке администрације.

Професор београдског Факултета за безбједност Зоран Драгишић оцијенио је да се САД желе да се врате снажнијим ангажманом на Балкан.

"Фокус америчке спољне политике у последње вријеме је са БиХ и Балкана премјештен на Ирак и Авганистан. Зато Американци стичу утисак да се недовољно баве Балканом, посебно догађајима који ће услиједити у БиХ, као што је најављена уставна реформа", рекао је Драгишић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog