Sport

Почео добојски ТВ турнир шапиона

ДОБОЈ - Четрдесетпрви Међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2009", који ће трајати до 15. августа, отворио је данас дугогодишњи спортски радник и посланик у Народној скупштини Младен Кршић.


"Вишегодиња традиција добојског рукометног турнира указује на то да овај локална зајеница и њени грађани много раде, не само на општедруштвеном, већ и на спортском развоју, који су једни од битних елемната за домаће и међународно представљање, не само Добоја већ цијеле Српске и БиХ", рекао је Кршић на церемонији отварања у Добоју.

Он је подсјетио да на добојској општини дјелују 35 спортских клубова и друштава - 13 фудбалских и два рукометна клуба, Клуб малог фудбала и Одбојкашки клуб инвалида, кошаркашки, атлетски, тениски, стонотенски, Клуб дизача тегова, шаховски, картинг и кајак-кану клуб, као и шест борилачких клубова, три соколска друштва и Друштво педагога физичке културе.

Након свечаног отварања турнира, уз директан ТВ пренос, биће одигран први сусрет између домаће "Слоге" и екипе "Вардара" из Македоније, а у наредна четири дана, до 15. августа, наступиће екипе подијељене у двије такмичарске групе.

У првој групи такмичиће се "Нордорн" из Њемачке, "Вардар" из Македоније, "Вакер тун" из Швајцарске и домаћа "Слога", а у другој групи су "Босна" из Сарајева, "Кретеј" из Француске, "Будућност" из Црне Горе и "Паок" из Грчке.

"Босна" и "Вардар" учествују седми пут на овом туриру, "Кретеј" четврти, Швајцарци и Нијемци други пут, "Будућност" и "Паок" први пут, док је екипа "Слоге" учествовала под разним именима на свих 40 турнира.

Рукометаши "Нордорна" бране шампионску титулу прошлогодишњег 40. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона.

Генерални покровитељ турнира, који је уврштен у такмичарски календар Европске рукометне федерације, је општина Добој.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog