Politika

Сједница Предсједништва БиХ

САРАЈЕВО - Предсједништво БиХ требало би данас да разматра Платформу за наступ делегације БиХ на 64. засједању Генералне скупштине УН у Њујорку 24. септембра.


Дневним редом сједнице предвиђена је и расправа о извршавању међународних обавеза БиХ по питањима провођења рестриктивних мјера према одредбама релевантних резолуција Савјета безбједности УН.

У плану је и доношење одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Протокола између Савјета министара БиХ и Владе Саудијске Арабије о међусобној замјени некретнина - земљишта за изградњу дипломатских представништава у Сарајеву и Ријаду.

Предвиђено је и разматрање Информације о рјешавању статуса неперспективних локација Оружаних снага БиХ које се одмах могу предати цивилним структурама.

Предсједништво БиХ требало би да донесе низ одлука о прихватању више споразума између БиХ и других држава или организација, као и да одреди потписнике за те уговоре.

Међу тим документима налазе се и Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о изградњи јужних граничних дионица аутопута на коридору Пет це, као и Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о изградњи међудржавног моста преко ријеке Саве код Свилаја и прикључних граничних дионица аутопута на коридору Пет це.

Предсједништво БиХ требало би да донесе и одлуке о ратификацији више споразума Савјета министара БиХ са владама других држава, посебних кредитних аранжмана БиХ са банком из Франкфурта на Мајни, као и више међународних конвенција, те препорука.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова, док ће конференција за новинаре бити одржана у 14.30 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog