Društvo

Kaсумовић: УИО обезглављена, криминал цвјета

БAЊA ЛУКA - Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ обезглављена је и у њој никада није било више криминала него данас, изјавио је замјеник министра финансија и трезора БиХ Фуад Касумовић.


УИО је у прва три мјесеца ове године у односу на исти период у прошлој години имао мањи приход од 126 милиона марака.

"Нафта се једнако троши, цигарете се пуше, кафа се пије без обзира на кризу о којој се толико говори, а на рачуну УИО далеко је мање средстава него прошле године", рекао је Касумовић.

Он каже да су приходи од нафте много мањи и да понуда и цијена нафте на црно никада није била јефтинија него у посљедњих неколико мјесеци.

"На једном шлеперу прокријумчарених цигарета заради се близу милион марака. Мандат бившем директору Кемалу Чаушевићу истекао је крајем прошле године, а многи менаџерски уговори у УИО су такође истекли, што је довело до расула и лова у мутном", истакао је Касумовић.

Он сматра да директора УИО, као и осталих државних агенција, хитно треба да именује Савјет министара БиХ, односно да предсједавајући Никола Шпирић треба да натјера све чланове Савјета министара да сједну, договоре се и изаберу челне људе.

"Не могу се ова крупна именовања обављати пред годишње одморе. Све док то не ураде, криминал ће бити још већи", рекао је Касумовић.

Он каже да је Чаушевић свјестан да неће бити директор и да тренутно нема капацитет директора јер му је истекао менаџерски уговор.

"Завршена је конкурсна процедура и нека по ранг-листи и утврђеним критеријумима изаберу директора. Ту је кључни фактор Никола Шпирић", нагласио је Касумовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog