Politika

Продановић: Признавање Косова није у интересу никоме у БиХ

БAЊA ЛУКA - Aко БиХ жели да води рачуна о стабилности у држави и региону, онда никада неће донијети одлуку која би значила признавање независности Косова, изјавио је посланик СНСД у парламенту БиХ Лазар Продановић.


"Таква одлука не би била у интересу било којег конститутивног народа у БиХ. БиХ ће признавати УНМИК-ова документа и поштовати Резолуцију Савјета безбједности УН", рекао је Продановић, поводом иницијативе Форума Бошњака Косова да БиХ призна Косово упућене непосредно послије вишедневне посјете Косову поглавара Исламске заједнице БиХ Мустафе Церића.

Косовски Бошњаци такође су затражили да БиХ што је могуће прије призна путне исправе грађанима Косова.

Продановић каже да је веома значајно да се сачека одлука Међународног суда правде у Хагу која се односи на легитимност признавања отцјепљења Косова од Србије и стварања вјештачке независне државе.

"За нас би било веома корисно да се поштује укупна процедура и међународно право као када је у питању статус Косова и његов однос према Србији", рекао је Продановић.

Он додаје да су бивше југословенске чланице које су признале независност Косова радиле из одређених интереса како би обезбиједиле за себе одређене привилегије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog