Društvo

Сутра састанак представника '' Делта-Зекстре'' и ''Ослобођења''

БАЊА ЛУКА - Представници београдске компаније "Делта - Зекстра", која је већински власник НИШП "Ослобођење", сутра ће у Бањoj Луци са штрајкачким одбором, синдикатом и радницима одржати састанак на којем ће бити понуђено рјешење за ово бањолучко предузеће, чији су запослени од 1. јула у генералном штрајку, потврдила је предсједник Синдикалне организације "Ослобођења" Зора Стојановић.


Стојановићева је рекла да јој још није познато о каквој је понуди ријеч.

Она је потврдила да ће сутрашњем састанку, осим директора предузећа Здравка Голубовића, присуствовати чланови Штрајкачког одбора, представници Гранског синдиката и око 30 радника "Ослобођења".

Радници Новинско-штампарског предузећа "Ослобођење", који су од 1. јула генералном штрајку, спремни су да прекину штрајк и наставе са радом уколико послодавац до сутра испуни минимум услова, потврдила је данас Срни предсједник штрајкачког одбора овог предузећа Ранка Вукелић.

Вукелићева је навела да се минимални услови односе на исплату мартовске плате и топлог оброка за ову годину и обезбијеђење робе у киосцима ради омогућавања нормалног процеса рада.

Она је упозорила да ће се у случају да послодавац не испуни минимум њихових захтјева, штрајкачки одбор, заједно са Синдикалном организацијом, одлучити на радикалније акције, које ће почети 19. августа.

Већински власник "Ослобођења" је београдска компанија "Делта - Зекстра".

Почетак сутрашњег састанка заказан је за 15.00 часова у згради " ДАРТА трговина" у Улици књаза Милоша бб у Бањој Луци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog