Društvo

Tребиње: Оживљава пројекат ''Златни пут херцеговачког меда''

ТРЕБИЊЕ - У четири општине БиХ у септембру би требало бити постављено седам пунктова на којима ће се продавати традиционални херцеговачки мед, а за овај пројекат Развојни програм УН /УНДП/ обезбиједио је 45.000 КМ, изјавила је данас у Требињу извршни директор требињске невладине организације "Оаза" Недјељка Илијић.


Она је данас на конференцији за новинаре у Требињу рекла да овај пројекат, под називом "Златни пут херцеговачког меда", проводе "Оаза" и требињска невладина организација "Центар за развој Херцеговине" у сарадњи са пчеларском задругом "Жалфија" из Требиња.

"Пунктови на којима ће туристи на лицу мјеста моћи да прате процес призводње меда биће отворени на четири мјеста у требињској општини, као и у општинама Равно, Столац и Благај код Мостара, у Федерацији БиХ, а обиљежавање пунктова очекује се наредног мјесеца, након што се одаберу најбољи пројекти које су урадили херцеговачки пчелари", истакла је Илијић.

Према подацима Удружења пчелара општине Требиње на подручју те херцеговачке општине евидентирарно је око 12 500 пчералских друштава, а у том Удружењу истичу да је ова година нешто боља за производњу меда од предходних, иако је и даље испод просјечних медоносних година.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog