Politika

Taдић наставља посјету Пекингу

ПЕКИНГ - Предсједник Србије Борис Тадић, који предводи државну делегацију у вишедневној посјети Кини, разговараће данас у Пекингу са кинеским премијером Вен Ђабаом, као и са предсједником Свекинеског народног конгреса Ву Бангуом.


Тадић је јуче, првог дана посјете, договорио са кинеским предсједником Хуа Ђинтаом стратешко партнерство двије земље.

Министар економије и регионалног развоја Србије Млађан Динкић, који се налази у делегацији Србије, разговарао је данас у Пекингу са предсједником кинеске Ексим банке Ли Жуогуом о могућностима коришћења повољних кредита те банке за инфраструктурне пројекте у Србији, преносе медији у Србији.

"Постоје две врсте кредита, један ће бити одобрен за мост Земун-Борча", рекао је Динкић и додао да ће кинеско министарство трговине субвенционисати тај кредит који ће бити веома повољан.

Динкић је објаснио да је то кредит на 15 година, са почеком отплате од пет година и са маскималном каматом до три одсто годишње, што је изузетно повољно.

Он је навео да је у разговору са предсједником кинеске Ексим банке било ријечи и о другим инфраструктурним пројектима у Србији, као што су обилазница око Крагујевца, тунел кроз Фрушку Гору, и повезивање Прокупља и Шапца са Коридором 10, али и о суфинансирању радова на аутопуту Београд - Чачак.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog