Republika Srpska

Јача сарадња српсkе и руске жељезнице

БЕОГРАД - Руска и српска жељезница интензивираће у наредном периоду сарадњу, посебно када је ријеч о инфраструктури и возним средствима - закључено је на састанку представника ове двије жељезнице.


У наредних мјесец дана очекује се да руски партнери конкретно одговоре на приједлоге за сарадњу - саопштила је "Железница Србије".

Генерални директор и предсједник Управног одбора "Железница Србије" Милован Марковић и Зоран Анђелковић дефинисали су током дводневног састанка са представницима "Жељезница Русије" области о којима ће се конкретније разговарати.

Изградња Жежељевог моста, радови на прузи Ниш - Димитровград, модернизација београдског жељезничког чвора и одржавање електромоторних гарнитура само су неки од конкретних пројеката на којима би се могла остварити сарадња - наведено је у саопштењу.

Гости из Русије упознати су са домаћим законодавством, када је ријеч о учешћу у пројектима развоја и модернизације српских жељезница и закључено је да је прије било каквих договора неопходно прибавити ставове одговарајућих министарстава и доношење одговарајућих одлука на државном нивоу.

У саопштењу се наводи да су партнери из Русије изразили задовољство постојањем конкретних пројеката и планова српских жељезница на којима се у наредном периоду може сарађивати, што није случај у неким другим жељезничким управама у региону.

Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин учествовао је у раду скупа, који је представљао и припремни састанак за долазак предсједника Русије Дмитрија Медведева у Србију у октобру.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog