Sport

Четврта побједа Борца, срушен Широки бријег

БАЊА ЛУКА - Бањолучки Борац игра незаустављиво у новој сезони. Одлична екипа, коју с клупе предводи млади стручњак Велимир Стојнић, синоћ је уписала и своју четврту побједу у исто толико утакмица. Вођени сјајном игром младог Билбије и Максимовића, Борац је два пута стизао резултат, и на крају сасвим заслужено славио са 3:2.


Велику грешку и поклон лопту Синише Гагуле у 20. минуту користи Далибор Шилић и шаље лопту испод Старчевића за велико славље гостију.

Након примљеног гола играчи Борца су кренули у још јаче нападе. Одличну прилику у 25. минути не користи Врањеш, а само три минуте касније нова добра прилика за Борац, овај пут Максимовић, али Бандовић поново излази као побједник.

Пред крај првог дијела двије спорне ситуације. Оба пута се пред голом Широког нашао одлични Билбија, али га прво руши голман Бандовић у 39. минути, а три минуте касније Јосип Баришич, али је судија Каплан остао нијем. Иако се чинило да је судија барем једном могао показати на пенал, то није учинио.

У наставку утакмице Борац је кренуо још офанзивније у жељи да постигне изједначујући погодак. Опсада гола Бандовића уродила је плодом у 55. минути, када одличан центаршут Ступара са десне стране у гол претвара Немања Билбија.

Радост Борца трајала је само четрнаест минута. Сјајним поготком из слободног ударца са неких 22 метра Вагнер доноси ново вођство Широком. Примљени погодак поново је натјерао играче Борца да морају стизати резултат, а стигли су га у 76. минути.

Одлично изведен корнер Билбије са десне стране у гол претвара Марко Максимовић. Играчи Борца су до краја смогли снаге да начине потпуни преокрет. Катастрофалну грешку Бандовића у 88. минути утакмице користи Билбија који прихвата поклоњену лопту гостујућег голмана, али га Бандовић руши. Судија Каплан овај пут је показао на бијелу тачку. Марко Максимовић био је прецизан с пенала и доноси Борцу четврту узастопну побједу.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog