Svijet

Жив је Кастро, умро није

ХАВАНА - Један кубански лист објавио је фотографију бившег предсједника Фидела Кастра (83) у очигледно добром здравственом стању, док разговара са предсједником Еквадора Рафаелом Кореом, који се налази у посјети Куби.


Фотографија Кастра, која заузима већи дио насловне стране листа „Јувентуд Ребелде", приказује бившег лидера у доброј физичкој форми, одјевеног у бијелу кошуљу, како разговара са Кореом.

Фидел Кастро, лидер кубанске револуције 1959, последње три године склоњен је од очију јавности, а 2008. пренио је, из здравствених разлога, предсједничку дужност на млађег брата Раула Кастра.

Разне фотографије Фидела Кастра, на којима је приказан у разговору са шефовина држава и другим посетиоцима, објављиване су последњих мјесеци ван земље и на интернету, чија је употреба, најстрожије забрањена на Куби.

Фотографија коју је данас објавио „Јувентуд Ребелде" прва је коју је неки кубански лист пренио од 17. фебруара, када се Фидел Кастро састао са чилеанском председницом Мишел Башле.

У кратком пропратном тексту, наводи се да су Кастро и Кореа, који се на Куби налази у приватној посети, разговарали у петак неколико сати, углавном о развоју ситуације у њиховим земљама, Латинској Америци и свијету.

Медији наводе и да се здравствено стање Фидела Кастра значајно поправило последњих мјесеци, као и да се Раул Кастро свакодневно консултује с њим о сви важним државним питањима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog