Društvo

Институт за нестале у Исламском центру!

СРЕБРЕНИЦА - Истина о несталим Србима с подручја Сребренице никад се неће сазнати, зато што је Институт за нестала лица БиХ своју канцеларију у овој општини отворио у Исламском центру, рекао је предсједник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић.


"У овој канцеларији не ради ниједан представник српског народа, што додатно потврђује чињеницу да ће се веома тешко открити права истина о страдалим Србима у сребреничком крају", нагласио је Павловић.

Он је рекао за сутрашњи "Фокус" да лоцирање Канцеларије у Исламски центар показује да је Бошњацима у интересу да се у други план стави српски народ и његове жртве.

Предсједник општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у Сребреници Младен Грујичић рекао је да је намјерно одабрана ова локација за смјештај Канцеларије, како би се отежало откривање истине о страдању Срба.

"У Сребреници постоји много локација гдје се могла смјестити Канцеларија, али је одабран Исламски центар, јер Бошњаци знају да ће мало ко од Срба отићи у овај центар и пријавити нестанак свог ближњег или оставити неке податке", истакао је Грујичић.

Он је оцијенио да структура запослених у овој канцеларији има за циљ да се цијели процес истраге и идентификације српских жртава одлуговлачи и да се што касније дође до истине.

" У Канцеларији Института није запослен ниједан представник српског народа, што је највјероватније плод политичких линија. Ово се може схватити и као дискриминаторски потез", нагласио је Грујичић.

Он је рекао да је рад Канцеларије Института за нестала лица у овој општини исти као и рад цијелог Института.

"Идентификацијом искључиво бошњачких жртава они показују да их не интересује друга страна, односно српске жртве", истакао је Грујичић.

Секретар Борачке организације у Сребреница Милош Миловановић рекао је да се чином отварања Канцеларије у Исламском центру, Институт за нестала лица БиХ још једном декларисао као искључиво бошњачки институт.

"Ово је организација која има двоструке аршине и која се лажно представља као Институт који се једнако односи према несталима сва три народа у БиХ", истакао је Миловановић.

Он је додао да Институт и његова канцеларија у Сребреници на све начине покушавају да докажу да се злочин десио само над Бошњацима, а не желе да допринесу откривању истине о несталим Србима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog