Društvo

Oснива се гимназија у Калиновику

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о оснивању гимназије „Калиновик" у Калиновику.


Шеф Бироа за односе са јавношћу Владе РС Вера Сајић подсјетила је да су општина и начелник Калиновика поднијели Министарству просвјете и културе иницијативу за издвајање истуреног одјељења средње школе у Калиновику из састава Средњошколског центра у Фочи и почетак рада гимназије у Калиновику.

Комисија је након обиласка школе 13. марта констатовала да она испуњава услове и да ће осамостављивањем истуреног одјељења и оснивањем гиманзије доћи до подизања квалитета наставе и до смањења материјалних трошкова.

Влада је донијела и закључак о куповини уџбеника за одличне ученике од трећег до деветог разреда основне школе из породица са четверо и више дјеце, којих има око 1200 у Српској, за шта треба издвојити око 190.000 марака.

"Министарство за породицу, омладину и спорт РС је 2007. и 2008. године набавило уџбенике и торбе за одличке ученике из породица са четверо и више дјеце од трећег до деветог разреда основне школе ради ублажавања тешке материјалне ситуације у којој се налазе вишечлане породице, што ће бити настављено и ове године", рекла је Сајићева.

Министарство просвјете и културе ће, како је најављено, набавити уџбенике за све ученике првих и других разреда основне школе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog