Društvo

РС: У јулу у 860 саобраћајних несрећа 11 погинулих

БАЊА ЛУКА - У Републици Српској у јулу се догодило 860 саобраћајних удеса, што је за 14,3 одсто мање него у истом мјесецу 2008. године, изјавила је портпарол Министарства унутрашњих послова РС Мирна Шоја.


Она је навела да је у сдаобраћајним несрећама погинуло 11 лица, што је за четири одсто мање него у јулу 2008, тешко повријеђених је било 68, што је за три одсто више, док је удеса само са материјалном штетом забиљежено 639, што је мање за 15 процената.

"Због почињених кривичних дјела у саобраћају тужилаштвима је поднесено 77 извјештајa, што је за 48 одсто више него у јулу прошле године. Судовима је поднесено 955 захтјева за покретање прекршајног поступка за 1.973 прекршаја, а то је мање за 18 процената", прецизирала је Шоја.

Она је навела да је због прекршаје у саобраћају поднесено укупно 25 116 захтјева и прекршајних налога, док их је у јулу прошле године било 16 951.

"По ова два основа у јулу ове године обухваћено је 25 574, а у прошлој 17 265 починилаца прекршаја у саобраћају. Број захтјева и налога, као и санкционисаних лица, већи је за 48,2 одсто, што указује на значајан пораст репресивних мјера код санкционисања прекршаја у овој области", казала је Шоја.

Шоја је напоменула да ће МУП РС кроз редован и континуирани рад наставити са појачаном и строжом контролом учесника у саобраћају, што се посебно односи на предстојећи период, због почетка нове школске године, када ће припадници полиције РС спроводити мјере појачане безбједности саобраћаја свих учесника.

"Поводом почетка нове школске године, МУП РС организује и промотивну кампању посвећену безбједности свих учесника у саобраћају. Акценат у овој кампањи биће на одговорном понашању и поштивању постојећих саобраћајних прописа", најавила је Шоја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog