Politika

Цикотић задовољан припремама за "Здружени напор"

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Селмо Цикотић изјавио је да је задовољан реализованим припремама и спремношћу за почетак вјежбе "Здружени напор 2009", која ће од 4. до 17. септембра бити одржана у касарни "Козара" у Бањој Луци.


Цикотић захтијева потпуну истрајност и професионалност до завршетка вјежбе, саопштило је Министарство одбране БиХ.

Цикотић је јуче посјетио касарну "Козара" у Бањој Луци, гдје се непосредно упознао о претходно реализованим задацима, тренутном стању, те о даљим активностима на припреми и организацији вјежбе.

Након обиласка објеката који ће бити кориштени за вјежбу, Цикотић је посебно истакао значај јавне перцепције ове вјежбе и репутације БиХ у региону, НАТО-у и партнерским земљама.

Министар одбране БиХ интересовао се и за координацију са цивилним сектором по свим питањима, оспособљеношћу персонала за реализацију вјежбе као и стањем опреме и материјално-техничких средстава.

У делегацији са министром одбране БиХ били су и његов замјеник Марина Пендеш, те начелник Заједничког штаба ОС БиХ генерал-пуковник Миладин Милојчић са сарадницима.

Вјежба " Здружени напор 2009 " се изводи у организацији Америчке команде за Европу УСЕУЦОМ и уз учешће земаља чланица НАТО и земаља чланица Партнерства за мир. Вјежба се посљедњих 13 година одржавала у Њемачкој и ово је први пут да се изводи ван територије земаља НАТО чланица.

Претходница тима Америчке команде за Европу, која се већ налази на локацији у касарани "Козара", изразила је задовољство укупном спремношћу за почетак вјежбе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog