Kultura

''Национална класа'' добија наставак

БЕОГРАД - ''Национална класа'', филм Горана Марковића из 1979. године, требао би ускоро добити наставак, најављено је јуче у београдском Медија центру.


''Налазимо се на почетку рада на филму, треба све да измислимо и снимимо, тако да не могу да најавим када ће филм бити готов'' истиче редитељ Марковић и додаје: ''Тешко је реализовати успјешан наставак филма, поготову ако је филм још увијек жив, још увијек се радо гледа и реплике се и данас користе. То не би требало да буде прост наставак са препричавањем првог дијела, већ треба да има ововременску вриједност и да се створе нова поетика, хумор и херојство.

Снимање наставка овог култног српског филма дио је националне кампање ''Брза Србија'', коју реализује Спортски ауто мото савез Србије (САМСС) у циљу унапрјеђења спортског аутомобилизма, безбједности у саобраћају и промовисања Закона о безбједности у саобраћају који ступа на снагу 10. децембра 2009. године.

Према ријечима Драгољуба Лекића, предсједника САМСС, глумац Драган Николић, који је у филму играо лик Бране Флојда, поздравио је снимање наставка, а глумачка екипа још није позната. У рад на филму биће укључен композитор Зоран Симјановић који је компоновао музику и пјесме за први дио, које се и данас изводе.

Филм „Национална класа до 758 cm3" према сценарију и у режији Горана Марковића реализован је прије 30 година, а главне улоге су тумачили: Драган Николић (награђен те године признањем „Цар Константин" на нишком глумачком фестивалу) Горица Поповић (добитница Златне пулске арене за женску улогу) Богдан Диклић, Бора Тодоровић, Оливера Марковић, Мића Томић, Војислав Брајовић, Раде Марковић и Александар Берчек.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog