Sport

Звезда без снаге за чудо

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене Звезде нису имали снаге за још један подвиг, да надокнаде предност прашке Славије из првог меча од 3:0, па су са побједом од 2:1 завршили овогодишње учешће у Лиги Европе.


Првих петнаест минута протекло је у доминацији Славије, која је вјештим контранападима успела да створи двије - три полуприлике, али је у свакој ситуацији голман Стаменковић спретно и успјешно реаговао.

Гол Славије је први пут угрожен у 21. минуту када је слободан ударац са 20 метара извео је Владимир Богдановић, који је и изнудио прекршај после соло акције. У живом зиду прашког тима Шенкерик је са високо подигнутим рукама зауставио лопту и судија је оправдано показао на 11 метара.

Са бијеле тачке прецизан је био Богдановић, али је судија инсистирао да се казнени ударац понови због ранијег уласка играча у шеснаестаерац. И у другом покушају Богдановић је био сигуран, шутирао је у десни угао, голман Ваниак је кренуо на праву страну, али недовољно. 1:0 за Црвену звезду.

У 45. минуту послије акције Звезде, голман Ваниак је предуго држао лопту у свом посједу. Судија Торсен Кинхофер свирао је индирект на ивици казненог простора, Павле Нинков је одмах извео и додао усамљеном Славу Перовићу који је само пласирао лопту у празну мрежу за 2:0!

У 63. минуту Чеси су успјели да остваре оно због чека су дошли у Београд - да постигну гол. Хлоушек је издржао дуеле са одбраном Црвене звезде, изборио се за позицију на лијевој страни и упутио добар центаршут. На петерцу Влчек је био храбрији и бржи од Вилотића и убацио лопту у мрежу за 2:1.

У 68. минуту Славија је имала шансу за 2:2. Белаид је одлично прошао кроз средину, асистирао Влчеку који је остао сам на лијевој страни, али је његов ударац са 10-ак метара прошао поред лијеве стативе. Влчке је постигао по гол за Славију и у Прагу и у Београду.

Остатак меча протекао је у јаловој иницијативи Звезде, па су Чеси заслужено отишли у групну фазу Лиге Европа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog