Sport

Премијер лига БиХ: Борац без пораза, Леотар киксао

БАЊА ЛУКА - Бањолучки Борац и мостарски Вележ непоражени су након петог кола БХ премијер лиге, пошто је Борац је рамизирао у Градачцу (1:1), док су Рођени побиједили Леотар на Полицима (1:0) и тако због боље гол разлике преузели челно мјесто на табели.


Бањолучани први пут ове сезоне нису побиједили, али су задовољни бодом са тешког гостовања у Градачцу. Домаћи фудбалери боље су отворили сусрет и у 30. минути Армин Делић довео је Звијезду у водство. Резултат се потом није мијењао до 74. минуте, а онда прво име Бањалучана у досадашњем дијелу првенства, Немања Билбија, постиже погодак из слободног ударца.

Леотар је поклекао на свом терену након дужег времена, изгубивши од Вележа са 1:0, а стријелац је био Един Шечић.

Зенички Челик тек након петог кола осјетио је сласт побједе. На Билином пољу домаћи фудбалери побиједили су Модричу (1:0) поготком Рајка Видовића у 9. минути.

Лакташи су на свом терену понизили Олимпик. Иако се очекивао неизвјестан сусрет, домаћи фудбалери су мрежу раштимованог оркестра из Сарајева погодили четири пута. Стријелци у сигурном тријумфу Лакташа били су Мишо Петковић (два пута), Марко Станојевић и Владимир Каралић.

Данас се играју остали мечеви петог кола, у којима се сатајау Славија- Жељезничар, Зрињски - РударПриједор, Широки - Слобода, док Сарајево у понедељак дочекује Травник.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog