Sport

Исинбајева небу под облаке

ЦИРИХ - Само десет дана пошто је на шампионату свијета у Берлину остала без пласмана, Јелена Исинбајева је поставила нови свјетски рекорд! Руска атлетичарка је на митингу Златне лиге у Цириху прескочила са мотком 5,06 метара, чиме је за један центиметар поправила досадашњи рекорд (који се такође налазио у њеном власништву).


Занимљиво је да јој је ово 25. светски рекорд у каријери! Претходни је Исинбајева поставила прије нешто више од годину дана, на Олимпијским играма у Пекингу.

"Сада схватам зашто ми се догодио пораз у Берлину - да бих овде остварила овај невјероватни резултат. Као да сањам, не могу да вјерујем шта сам успјела да урадим", изјавила је Исинбајева.

Актуелна свјетска шампионка, Пољакиња Ана Роговска, прескочила је 4,76 метара и пласирала се на друго мјесто. У Берлину је са нешто слабијим резултатом (4,75) узела златну медаљу.

Поред Исинбајеве, у конкуренцији за "џекпот" од милион долара остали су Етиопљанин Кенениса Бекеле на 5.000 метара и Американка Сања Ричардс на 400 метара.

Из трке је отпала Керон Стјуарт са Јамајке, пошто је на 100 метара доживјела први пораз у серији од шест митинга, и то од Американке Кармелите Џетер.

Посебна новчана награда слиједи атлетичарима који тријумфују на свим митинзима Златне лиге. Такмичење у Цириху било је пето по реду, послије Берлина, Осла, Рима и Париза, а завршна представа на програму је 4. септембра у Бриселу.

Усеин Болт побиједио је на 100 метара са резултатом 9,81, испред Асафе Пауела (9,88), али њему је то тек друга побједа у Златној лиги 2009.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog