Politika

Majкић: СДА неодговорна партија

БАЊА ЛУКА - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић сматра да СДА пријетњама да ће њени министри изаћи из Савјета министара БиХ потврђује да је неодговорна партија која свјесно радикализује политичку ситуацију.


"Суочен с бројним проблемима у партији, лидер СДA Сулејман Тихић свјесно радикализује политичку ситуацију у земљи да би покушао да врати изгубљени углед и припреми странку за наредне изборе", рекла је Мајкићева.

Она истиче да СДA има проблема са лошим кадровима на кључним мјестима и политичким приједлозима, чиме показују да једноставно не могу да се носе са политичким изазовима.

"Тихић је у паници, јер некада први људи СДA јавно говоре о промашајима лидера ове странке", истиче Мајкићева и додаје да је члан СДA Aднан Терзић рекао да је за три године власти СДA било много грешака, да су најлошији кадрови именовани на челна мјеста институција БиХ да би се одржао мир у странци.

Према ријечима Мајкићеве, Тихић стабилност партије чува наградама подобним кадровима у институцијама БиХ.

Она је рекла да је против именовања Садика Aхметовића за министра безбједности БиХ, истичући да није дорастао функцији коју треба да обавља.

"Нема потребне квалификације. Због безбједности земље није добро да он буде именован на тако одговорну и осјетљиву позицију. Нема потребе да умјесто лошег министра Тарика Садовића дође још лошији министар", каже Мајкићева.

Она сматра да бошњачке партије инсистирају на останку међународних судија и тужилаца у правосуђу БиХ, јер никада нису у стању да саме доносе одлуке.

"Странци у правосуђу су им потребни да остваре њихове ратне и садашње политичке циљеве. Желе да странцима у Суду и Тужилаштву БиХ стварају притисак на РС. Тиме отворено понижавају домаће правне стручњаке", истиче Мајкићева.

Она је рекла да ће у сриједу, када ће парламент БиХ разматрати законе у вези с даљим статусом међународних судија и тужилаца, бити потребно постићи консензус, истичући да очекује да ће преовладати разум.

Мајкићева је нагласила да СНСД неће подржати останак међународних судија и тужилаца, нагласивши да су они својим радом показали да је вријеме да оду.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog