Sport

СП у фудбалу: Проблем са смјештајем навијача

ЈОХАНЕСБУРГ - Фудбалски навијачи могли би да путују и по 17 сати да би гледали утакмицу на Свјетском првенству сљедеће године, због проблема са смјештајем у вријеме редовне туристичке сезоне у Јужноафричкој Републици.


Иронично је што би најдужа путовања могла да буду резервисана за најбогатије навијаче.

Свјетска фудбалска организација (ФИФА) уочила је проблем смјештаја као један од највећих изазова током такмичења у јуну сљедеће године.

Иако званичници организационог комитета тврде да ће проблем бити ријешен, у овом тренутку постоји мањак од 15 000 соба, а хотелски капацитети већ су под притиском.

Цијене хотелског смјештаја и гостинских кућа у мањим мјестима повећане су пет пута уочи Свјетског првенства.

Туристичка агенција коју је ангажовала ФИФА обавијестила је поједине медијске куће да су најближи расположиви хотели удаљени и до 60 километара од појединих стадиона, јер су смјештај заузели тимови, званичници, спонзори и медијски партнери.

Агенција наводи да ће навијачи у паузама између утакмица имати могућност да оду на обалу или сафари, те да бораве на острву Маурицијус, до којег лет траје четири сата.

Туристи који буду користили ову шему мораће да стигну на стадион четири до седам сати прије почетка утакмице, а на објекту ће остати два или више сати послије завршетка меча.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog