Društvo

Новинар тужи црногорску полицију, за треће хапшење

Након фарсе коју је режим Мила Ђукановића приредио поводом насртаја градоначелника Миомира Мугоше на новинара подгоричких Вијести, након чега је отворена истрага против новинара, још један медијски посленик тражи правду на суду.


Новинар Зоран Гргуревић, главни и одговорни уредник требињске телевизије "Херцег ТВ", најавио је да ће тужити МУП Црне Горе и тражити одштету за увреду части и за шокове које су преживјели он и његова породица када су га црногорски полицајци три пута са граничних прелаза приводили због замјене идентитета.

У току овог љета Гргуревић је три пута задржаван на граничним прелазима Ситница од Требиња према Херцег Новом и Илино Брдо према Никшићу због замјене идентитета са осамнаест година млађим имењаком из Сребренице, за којим је суд у Котору расписао потјерницу због фалсификовања исправа.

У току овог љета Гргуревић је три пута задржаван на граничним прелазима Ситница од Требиња према Херцег Новом и Илино Брдо према Никшићу због замјене идентитета са осамнаест година млађим имењаком из Сребренице

Гргуревића, који је рођен у Никшићу и држављанин је Црне Горе, први пут је полиција привела крајем јуна на граничном прелазу Ситница када га је задржала два часа у својим просторијама и испитивала зашто је против њега расписана потјерница, о чему ништа није знао.

"Након вишечасовних провјера и када је дошао командир из Херцег Новог, који је вјероватно визуелно установио да ја нисам тај за којим се трага, дозволили су ми да прођем", рекао је Гргуревић и додаје да му је након тога у Основном суду у Котору дата наредба у којој се види да је ријеч о замјени идентитета.

Сљедећи пут када је заустављен на истом граничном прелазу Гргуревић је сазнао да се у евиденцији МУП Црне Горе налазе његови подаци са тачно наведеним именом оца и годином рођења.

"Када сам коначно мислио да је све завршено и да се зна ко је ко, нову непријатност сам доживио на граничном прелазу Илино Брдо", каже Гргуревић и додаје да је за сваки случај са собом носио потврду из Котора, коју полиција није хтјела ни да погледа.

Према његовим ријечима, ту је настало једночасовно убјеђивање зашто је расписана потјерница и шта је урадио, а нису му дозволили да позове адвоката, нити да оде до аутомобила гдје су му биле личне ствари.

"Након што су звали централу у Подгорици пустили су ме да прођем и извинили се, а патрола из Никшића већ је била кренула да ме води у притвор", рекао је Гргуревић.

Овај дугогодишњи новинар РТВ Никшић, један од утемељивача овог локалног медија, доживио је ових дана најтежа малтретирања у свом дугом новинарском стажу, почев од Радио Београда, Сарајева, Добоја, РТВ Никшић, Радио Бара, па до Телевизије Херцег у Требињу

Овај дугогодишњи новинар РТВ Никшић, један од утемељивача овог локалног медија, доживио је ових дана најтежа малтретирања у свом дугом новинарском стажу, почев од Радио Београда, Сарајева, Добоја, РТВ Никшић, Радио Бара, па до Телевизије Херцег у Требињу.

Удружење новинара Црне Горе осудило је малтеретирање њиховог члана Зорана Гргуревића на граничним прелазима Ситница и Илино Брдо.

"Непрофесионалност коју је црногорска полиција испољила у случају познатог новинара превазилази границе толеранције и грешке и веома увјерљиво показује како у криминогеном друштву страдају честити и поштени људи", рекао је предсједник овог удружења Јован Пламенац.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog